01 december, 2018

درس زندگی 95 - آنتونی رابینز


کارهائی که تاکنون در زندگی کرده ام، همه ناشی از مطالبی بوده است که از خود پرسیده ام: چرا بعضی ها علیرغم نداشتن انکانات، در زندگی موفق می شوند و بعضی دیگر با وجود در اختیار داشتن منابع بیشتر، ناموفق می مانند؟
چگونه می توانیم از افراد موفق سرمشق بگیریم؟
چگونه می توانیم راحتتر و سریعتر از گذشته، تغییراتی را در خود به وجود آوریم؟
چگونه می توانیم کیفیت زندگی همه افراد را بهتر سازیم؟
پرسشهای اساسی که زندگی کنونی شما را شکل داده است کدام است؟

یا علی

28 november, 2018

نگاهی کوتاه به کتاب - آموزگار حکمت وحیانی



این کتاب به لطف یکی از بزرگواران در مشهد به دستم رسید

کتاب بسیار خوب، واضح و روشنی است در مورد آیت الله حاج شیخ مجتبی قزوینی (رحمه الله علیه)

کتاب در چهار بخش، زندگی نامه، اساتید و شاگردان ایشان را نام برده و شرحی از احوالات آنها را هم درج کرده که بسیار جالب و خواندنی است

از آنجا که خود آیت الله شیخ مجتبی قزوینی، اساتید و شاگردان ایشان افراد بسیار موثری در اشاعه روش تفکر درست دینی بوده اند، خواندن این کتاب به همه آنها که می خواهند در مورد روش های درست تفکر در دین و اعتقاد بیشتر بدانند را توصیه می کنم

یا علی

21 november, 2018

نگاهی کوتاه به فیلم - تارات



این فیلم از همان صد تا یک غاز های سینمای فیلم فارسی است
و همین محمل خوبی است که کمی درباره آن و نشانه های مشترکش با دیگر فیلم های بی ارزش سینمای فارسی صحبتی بکنیم
این نمونه ای از صدها فیلم ایرانیست که فقط برای آورده شدن در رزومه ساخته شده اند و بدرد دیگری نمی خورند.
این فیلم ها، گاهی هم فیلم های  یک نفره و یا خانوادگی نامیده می شوند
نگاهی به فیلم تارات
نویسنده: پدرام بهرامی فر
کارگردان: پدرام بهرامی فر
تهیه کننده: پدرام بهرامی فر
بازیگر: پدرام بهرامی فر
بازیگر: شاران بهرامی فر
صداگذاری و ترکیب: مهدی بهرامی فر
جلوه های ویژ رایانه ای: پدرام بهرامی فر
این فیلم با بازی های بسیار بد، فیلمبرداری بسیار بد، نویسندگی بسیار بد، کارگردانی بسیار بد، تروکاژ های کامپیوتری بسیار بد، تدوین بسیار بد و همه چیز دیگر بسیار بد می تواند، در حد فیلمی باشد که در موسسات سینمائی توسط دانش آموختگان ساخته شده و باعث اخراج سازنده گانشان شوند.
در این فیلم قصد، کپی برداری از فیلم های سینمائی، پلیسی، ساخت خارج از ایران بوده، که بشدت در این کپی برداری شکست خورده است.
حیف پول، ولی به هر حال توانسته است یک نام در رزومه سازنده اش باشد.


یا علی

13 augustus, 2018

نگاهی کوتاه به فیلم - پل خواب



پل خواب فیلم خوبی نیست
نه خط داستانی خوبی دارد
نه موقعیت هائی خوبی درست می کند
نه عمل و عکس العمل های خوبی دارد
نه ریتم درست و یکنواختی دارد
و نه ...
و نه ...

ابتدای مشکل شاید از آنجا شروع می شود که یک فیلمساز ایرانی می خواهد بر اساس یک ادبیات غیر ایرانی یک فیلمنامه را بنا کند(هر چند که برداشت آزاد باشد) همانطور که قبلا هم در جائی خدمت دوستان عرض کرد بودم، زمینه فرهنگی و اجتماعی هر قوم و کشوری خاص خود اوست و نمی شود آن را با منطقه و گستره جغرافیائی دیگر مقایسه و شبیه کرد.

نگاه ساده انگارانه آن این است که فکر کنیم مثلا طلاق، طلاق است  پس فرقی نمی کند که ما از داستان طلاق یک داستان و فیلم و تئاتر خارجی (منظور غیر ایرانی است) استفاده کنیم تا حرفمان را بزنیم. این تفکر ساده انگارانه باعث می شود که شاید ما بتوانیم کاری بر اساس آن بسازیم ولی نمی توانیم کار با ارزشی از آن در بیاریم و بسازیم. 

طلاق هر چند که به صورت ظاهری آن طلاق است اما همین عمل که در همه جای دنیا انجام می شود، از جهت دلائل آن، ریشه های آن، مسائل اجتماعی آن بروزات آن و شخصیت های موجود در آن و همه چیز آن با هم فرق دارد، بر همین اساس طلاق مثلا در ایران با طلاق در هیچ کجای دنیا قابل مقایشه و فهم و درک درست نیست

وقتی فیلم بر اساس چنین ذهنیتی قرار گرفته پس لزوما از پای بست ویران است و وقتی که عدم بازیگری و افت زیاد سرعت و افت و خیز اتفاقات آن هم اضافه شود دیگر تماشاگر آن را ملول و کسل می کند. 

آدم های زائد و ندانسته ای و بی خاصیتی که در این فیلم هستند هم برای این فیلم قوز بالا قوز است

این فیلم هم دچار خیلی از کلیشه های رایج سینمای ایران است(جالب است که ما مدام محصول فرهنگی تولید می کنیم که سراسر سیاه و بدبختی و ندانم کاری و حماقت و بی اعتقادی و در آن موج می زند، بعد از صبح تا شب هم ناله می کنیم که چرا مردم ما زندگی را سیاه می بینند و خوشحال نیستند و ناامیدند و ...)

هنرمندان اول باید بجای هارت و پورت و من آنم که رستم بود پهلوان ، اول فکر و ذهن و دیدگاه و نظر های خود را اصلاح کنند بعد سعی کنند که به جامعه کمک کنند.

هل دادن جامعه به جلو پیش کشمان، جامعه امان را از بین نبریم

این فیلم قابل دیده شدن نیست

یا علی

11 augustus, 2018

درس زندگی 94 - آنتونی رابینز


کودکان، قهرمانان همیشگی پرسش اند. اگر از سادگی و کنجکاوی کودکانی که به گرفتن پاسخ اصرار دارند تقلید کنید چه چیزهائی را به دست می آورید؟

یا علی

23 juni, 2018

نگاهی کوتاه به سریال - کوبار




این سریال داستان جوانیست که برای شروع کارش در آموزش و پرورش به روستای دور افتاده ای شمال منتقل می شود و او بخاطر عشق و علاقه به دختری که می خواهد با او ازدواج کند راضی به رفتن به آنجا نیست و می خواهد کارش را ول کند و به شهر برگردد، ولی بعد از چند روزی سکونت در ان روستا کم کم به محیط و مردم آنجا عادت می کند و آنجا می ماند و ...
این سریال جدا از تم خوبی که دارد و آن تلاش برای خدمت به همنوع است، دچار تحول و دگردیسی زود هنگام شخصیت اصلی است.
تنها نکته بسیار خوب و دلگرم کننده این سریال، یکدلی و انساندوستی و کمک به همنوع در این مکان های کوچک است که هنوز علی الظاهر وجود دارد و آدم از دیدن آن بدجور کیف می کند.
جریان با چند خاطرات و زندگی چند شهید و جانباز هم گره می خورد که در هر چند وجود آنها جای خوبی در این سریال دارد ولی کمی بسوی شعارزدگی پیش می رود.
شاید یکی از صدمه زننده ترین نکته به این سریال وجود آدمیست شیرین مغز که با وجودش در هر صحنه ای همه آن قسمت را از حیض انتفاع خارج می کند.
این سریال همانند بقیه سریال ها و فیلم های ایرانی چند نکته را نشان می دهد: عدم تربیت فرزندان در خانواده های ایرانی، عدم تصمیم گیری های درست و ...
بهترین بازیگر این سریال صاحب پلوکبابی این روستاست و بدترین بازیگر آن ارائه دهنده نقش اول آن ارمیا قاسمی است 



یا علی